برخی بانک‌ها پول مردم را بلوکه کرده اند

علیرغم اینکه بلوکه کردن بخشی از وام نزد بانک تخلف است، ولی همچنان برخی بانک‌ها اقدام به بلوکه کردن تا ۲۵ درصد مبلغ وام می کنند که لازم است بانک مرکزی با این تخلف برخورد کند.

به گزارش صدای بورس،محمدرضا سبزعلیپور، رئیس‌ مرکز تجارت جهانی ایران در انتقاد از عملکردهای غلط برخی بانکها، نسبت به اَعمال و برخوردهای بعضاً غیرقانونی این بانکها و برخورد نادرست آنان با مردم واکنش نشان داد .

وی اظهار داشت: چند سالیست که برخی بانکهای ایرانی بجای ارتقاء سطح خدمات و افزایش کیفیت عملکردشان و جلب رضایت مشتریان خویش، متأسفانه در سرآشیبی قرار گرفته و کارکرد و کیفیت عملیات و خدمات بانکداری شان روز به روز در حال افول و سقوط است، بطوریکه عملکرد ضعیف و غلط برخی بانکها موجب شده تا مشتریان ناراضی و مشکلات اقتصادی کشور افزایش یابد و شاهرگهای اقتصاد کشورمان دیگر به درستی کار نکنند که باید هرچه سریعتر این بیماری درمان و عملکرد بانکداری ایران ترمیم پیدا کند. سعی اینجانب بر این است تا با تحلیلی آسیب شناسانه، عواملی که بر عدم ارتقاء کیفیت خدمات بانکی در ایران موثر بوده اند را شناسایی و برای رفع این عوامل، راه حلهایی پیشنهاد کنیم. هرچند اعتقاد بر این است که برای حل یک مشکل راهکار یگانه و مسیر واحدی وجود ندارد.

علیپور گفت: این نوشتار با هدف معرفی شکافهای کیفیت خدمات بانکی و شناسایی متغیرهای موثر در هر شکاف به رشته تحریر درآمده که در نهایت پیشنهاداتی نیز برای رفع این شکافها و نقاط ضعف ارائه خواهد شد. در این ارتباط و برای تشریح هرچه شفاف تر موضوع، ضروری است تا ابتدا نیم نگاهی به بانک، تعریف بانک و بانکداری و همچنین فلسفه وجودی بانکها بیاندازیم تا بهتر بتوانیم دین مطلب را اَدا و به جمع بندی مناسبی هم برسیم.


بیشتر بخوانید: پول پاشی ۲۰۰ میلیونی برای فرزند سوم آغاز شد


بانکها در تعریفی کوتاه و ساده به نهادهای کاملاً اقتصادی اطلاق میشوند که وظایفی چون تجهیز و توزیع اعتبارات، انجام عملیات اعتباری، عملیات مالی، خرید و فروش ارزهای معتبر خارجی، نقل و انتقال پول، وصول مطالبات اسنادی و سود سهام مشتریان، پرداخت بدهی مشتریان، قبول امانات، نگهداری سهام و اوراق بهادار و اشیای قیمتی مشتریان، انجام وظیفۀ قیومیت و وصایت برای مشتریان، انجام وکالت خرید و فروشها را بر عهده دارند.

وی افزود: بانکداری بخش مهمی از هر نظامِ مالی است و در اقتصادهای ملی، بانکها بعنوان نهادهای مالی، نقش واسطه ‌گری مالی را برعهده دارند، بنابر این کارکردهای پس‌انداز، سرمایه‌گذاری، تولید، اشتغال و رشد در اقتصاد ملی، تماماً تحت ‌تأثیر تصمیمات، اقدامات و عملیات بانکها قرار دارند. به همین دلیل است که در کشورهای پیشرفته و توسعه یافته، هم سیاستگذاران مالی و پولی قبل از اِتخاذ و اِعمال هر سیاستی اثر آن را بر وضعیت عملکرد بانکها به دقت مورد تحلیل و سنجش قرار میدهند و هم متولّیان اَمر با احتیاط و بر پایه اطلاعات دقیق به بیان دیدگاه ‌هایشان دربارۀ بانکها می پردازند. در کشور ما نیز بانکها همانند کشورهای فوق‌الذکر از نقش کلیدی در نظام مالی و "اقتصاد ملی" برخوردارند.

بانکها، پولها و سپرده های مردم و مشتریانشان را جذب میکنند تا با پولهای مردم کار اقتصادی کرده و کسب درآمد نمایند و به سپرده گذاران خویش سود مصوب را پرداخت کنند، از همین رو، تمامی سپرده گذاران هم حداقل ماه به ماه و سر وقت حساب خودشان را چِک میکنند تا ببینند، سود پول شان واریز شده یا نه که اگر شده، با خیال راحت به زندگیشان ادامه میدهند و اگر واریز نشده و یا کمتر از مبلغ مصوب واریز شده، فوراً به شعبه مراجعه و گریبان رئیس و سایر کارکنان شعبه بانک را می گیرند.

به گزارش مهر ،سبزعلیپور تشریح کرد: با عنایت به تعریف صنعت بانکداری و با توجه به شرح خدمات بانکی مورد اشاره در ایران، انتظار همگان اَعم از شخصیتهای حقیقی و حقوقی بر این است که به محض مراجعه به بانکها، بویژه بانک عامل خودشان، براحتی بتوانند به هر یک از خدمات بانکی مجاز دسترسی داشته باشند و در ازاء خدمات دریافتی، هزینه و کارمزد آن خدمت را هم با رضایت خاطر پرداخت کنند، اما چند سالیست که از خدمات بانکی مذکور فقط خاطره ای بیش باقی نمانده و در حال حاضر چندان خدمات قابل ارائه ای در بانکها وجود ندارد که به درد مشتریان بخورد و نیاز شخصی و یا اقتصادی مردم و یا شرکتها را مرتفع کند. در اصل مدت زمانیست به محض مراجعه مشتری به بانک و درخواست سرویس و خدمات بانکی، تنها کلمه نه را میشنوند و از همین رو همگان به شنیدن کلمات (نه، نیست، نداریم، نمیشه و...) عادت کرده و اصلاً تعجب هم نمیکنند و چنانچه غیر از این کلمات را از زبان مسئولین بانکها و یا شعب بشنوند، تعجب می کنند!!

کد خبر 458568

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

  • چگونه اقتصاد را برای کودکان توضیح دهیم

    چگونه اقتصاد را برای کودکان توضیح دهیم

    اگر فرزندان شما به طور طبیعی کنجکاو هستند و سوالات زیادی می‌پرسند، ممکن است در مورد اقتصاد نیز کنجکاو باشند. آنها احتمالاً کلمه "اقتصاد" را در مدرسه، در اخبار یا از مکالمه بین بزرگسالان شنیده‌اند. سوالات آنها ممکن است گسترده باشد و در مورد اقتصاد به عنوان یک مفهوم کلی بپرسند یا سؤالات آنها ممکن است خاص باشد، در مورد قیمت یک کالای خاص و دلیل افزایش آن بپرسند.

  • نرخ سود بین‌بانکی‌ همچنان بر مدار افزایشی

    نرخ سود بین‌بانکی‌ همچنان بر مدار افزایشی

    نرخ سود بین بانکی در هفته منتهی به ۹ شهریور نیز با ادامه روند صعودی هفته‌های قبل به ۲۰.۷۴ درصد رسید.

  • اقتصاد ایران به کدام سمت می رود؟

    در گفت‌وگو با کارشناس بازار پول و سرمایه مطرح شد:

    اقتصاد ایران به کدام سمت می رود؟

    غلامرضا خلیل ارجمندی معتقد است زمان آزمون و خطا نیست و با توجه به تحولاتی که در اقتصاد در همه حوزه ها صورت گرفته است، می توان به اینه اقتصاد امیدوار بود به شرطی که مسیرهای انحرافی شناسایی و از آنها عبور کنیم.

  • حساب‌های شخصی از کاری جدا می شود؛ برای مالیات دهی!

    حساب‌های شخصی از کاری جدا می شود؛ برای مالیات دهی!

    رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور اعلام کرد: با همکاری بانک مرکزی، تا پایان امسال، برنامه تفکیک حساب‌های شخصی از تجاری به طور کامل اجرایی خواهد شد.

  • در تیر چقدر چک برگشت خورد؟

    در تیر چقدر چک برگشت خورد؟

    آمار بانک مرکزی درباره چک‌های برگشتی در تیرماه سال جاری نشان می‌دهد که در این ماه بیش از ۵۸۶ هزار فقره چک برگشت خورده که از نظر تعداد و مبلغ معادل ۸.۴ و ۷.۷ درصد کاهش یافته است.

  • وام ۲۰۰ میلیون تومانی مسکن ابلاغ شد

    وام ۲۰۰ میلیون تومانی مسکن ابلاغ شد

    مصوبه هیئت دولت در خصوص افزایش سقف تسهیلات ساخت مسکن روستایی به ۲۰۰ میلیون تومان با نرخ سود ۵ درصد ابلاغ شد.

  • وام مسکن روستایی امروز یا فردا می‌رسد

    وام مسکن روستایی امروز یا فردا می‌رسد

    معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن گفت: وام ۲۰۰ میلیون تومانی ساخت مسکن روستایی به تصویب رسیده و قطعا پرداخت می‌شود، احتمالا امروز یا فردا از سوی بانک مرکزی به بانک‌های عامل در سراسر کشور ابلاغ خواهد شد.

  • تفکیک حساب‌های تجاری و شخصی سرعت می‌گیرد

    تفکیک حساب‌های تجاری و شخصی سرعت می‌گیرد

    بانک مرکزی با هدف افزایش شفافیت در تراکنش‌های بانکی از طریق تفکیک حساب‌های تجاری از غیرتجاری، مشوق‌هایی را برای صاحبان این حساب‌ها در نظر گرفته است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =